De Scottish Famous Grumble is een soort blended bourbon

Je hebt

waarschijnlijk bewust worden van het Schotse merk Famous Grouch. Deze gecombineerde whisky is gemaakt door The Edrington Team, dat ook verschillende andere merknamen van bourbon creëert. Het verhaal van Famous Grouse begon in 1860 toen William Gloag bourbon begon te distilleren. In 1896 nam zijn kind de distilleerderij over en in 1897 begon Matthew met het brouwen van het huidige Famous Grumble. De naam Complaint verwijst naar de Schotse sneeuwhoen. Het logo is gemaakt door het kleine meisje van William, Philippa Gloag. De oorspronkelijke naam van deze blended scotch was The Complaint Brand. Na verloop van tijd werd hieraan bijgedragen, evenals de naam The Famous Grumble. In 1971 werd het bedrijf overgenomen door Highland Distillers.

Famous Grouch and the Blended Bourbon Process

In 1980 was Famous Complaint de zeer populaire gemengde whisky in Schotland met 1 miljoen containers per jaar. Gloag was erg selectief bij het maken van deze blended bourbon. De gebruikte bourbons waren al enkele jaren ontspannen in eikenhouten vaten. Nadat deze waren gemengd, werd de bourbon nog eens 6 maanden op de vaten geplaatst om ervoor te zorgen dat er een soepeler voorkeur werd geproduceerd die veel soepeler was dan verschillende andere gecombineerde bourbons. Dit specifieke mengproces wordt ook wel het huwelijk genoemd, omdat de verschillende scotches zich tot een bepaald mengsel combineren. Hoe dan ook, het mengen van whisky is een moeilijke procedure met verschillende solitaire mouten met graanbourbons. Elke whisky heeft zijn eigen persoonlijkheid en mengt zich niet constant goed met andere soorten bourbon. Scotch blending is een speciale vaardigheid en ook de gerechten zijn nog steeds een zeer nauwgezette truc.

De geschiedenis van Bourbon

Distilleren is een kunst die begon met het gebruik van door de regen verzadigde gerst. Het scotch-maakproces maakt nog steeds gebruik van kristalhelder water uit Schotse beken en ook uit beken. Er wordt aangenomen dat whisky voor het eerst werd gedistilleerd door de monniken in de vierde of vijfde eeuw. De allereerste certificering met distillatietechnieken dateert van 1494 toen broeder John Cor van de Lindores Abbey in Fife door de koning werd aangesteld om het water des levens te maken. De Latijnse naam hiervoor is acqua vitae. Scotch wordt nog steeds wereldwijd verkocht als een geliefde drank.

 

Similar Articles

Comments

Populair