Ben je een koffieliefhebber, of vind je het snel lekker?

Welk type

ben jij? Koffie is koffie, en je moet het gewoon drinken in plaats van erover te janken? Of ben je een echte liefhebber, maar ben je ook altijd op zoek naar de allerbeste koffiebonen, heb je een favoriete koffiemerk en ook de manier waarop de drank wordt gemaakt, maakt jou echt uit? Het onderscheid tussen mensen kan fantastisch zijn, terwijl de drank die in alle situaties wordt gegeten meer overeenkomsten vertoont dan verschillen. Het begint allemaal met het fruit dat zich uitbreidt op de koffieplant.

Eigenlijk consumeren we allemaal hetzelfde

Koffie is koffie. Daar is eigenlijk geen discussie over. Elke koffie wordt gemaakt dankzij een en dezelfde plant, de koffieplant, evenals de vruchten die erop groeien. In deze vruchten ontdek je zaden, daar gaat het allemaal om. Deze stukjes zien er op het eerste gezicht niet uit als koffie, maar eenmaal gebrand zie je ze ineens veranderen in wat we kennen als koffiebonen. Deze koffiebonen vormen de basis van elke mogelijke koffie.

De eerste smaakverschillen doen zich op dit punt al voor. De ene koffieboon heeft een wat 'rondere' smaak dan de andere, waardoor de ene koffieboon ook duurder is dan de andere. Als je een beetje een liefhebber bent, proef je in de koffie die je drinkt misschien, of er nu wel uitstekende of minimale koffiebonen voor zijn gebruikt. Er zijn zeker verschillen in voorkeur, maar omdat veel merken, zoals Segafredo, een mix van verschillende soorten bonen gebruiken, zul je ze in het dagelijks leven zelden ontdekken.

De manier van zetten kan een verschil maken

Wat een onderscheid kan maken in de voorkeur van de koffie is de manier waarop de koffie wordt gezet, maar zeker ook de manier waarop de koffiebonen worden bewaard, in welke soort dan ook. Koffie blijft het lekkerst als het niet of nauwelijks aan licht en ook aan lucht wordt blootgesteld. Het is niet voor niets dat koffiepillen zo prominent aanwezig zijn. Deze zijn hermetisch afgesloten, zodat er geen kwaliteitsverlies optreedt totdat u de capsule gebruikt. Ook iemand die geen echte liefhebber is, zal het zeker proeven als koffie ook maar iets vers is.

De meeste mensen zullen uiteraard ook de verbeteringen proeven die in koffie kunnen worden aangebracht. Vrijwel iedereen proeft het verschil tussen koffie met of zonder suiker en melk. Andere ingrediënten, zoals siropen, kunnen ook zonder meer worden geproefd. Ook als u geen liefhebber bent, zult u het zeker identificeren. Samenvattend kunnen echte connaisseurs kleine verschillen waarnemen tussen verschillende soorten koffie, terwijl veel mensen alleen het onderscheid zullen opmerken tussen koffie die vers is of niet, of die al dan niet is toegevoegd.

 

Similar Articles

Comments

Populair