Deze 3 basics helpen jou om slim te ondernemen

Je hebt besloten om te gaan ondernemen. Leuk en spannend tegelijk! Iedereen die al enige tijd onderneemt, weet dat in het begin de focus nog wel eens ontbreekt en dat er behoorlijk wat uren verloren gaan aan bijzaken. Hoewel je leert van je fouten, maak je sommige toch liever niet. Geen zin om tijd of energie te verspillen als (startende) ondernemer? Wij helpen je met deze basics een handje op weg!

Wees gefocust

Met ons hoofd zitten we vaak bij zaken in de toekomst, mijmerend over hoe we hier kunnen komen. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar haalt ons wel uit het hier en nu. Bepaal daarom waar zich die stip op de horizon bevindt om met volle focus aan je business te werken. Is het plan om als zelfstandige aan de slag te gaan in de zorg, in de bouw of in het juridisch vakgebied? Dan kan het verstandig zijn een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp af te sluiten. Ook in veel andere sectoren is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering handig, vooral als je een beroep uitoefent waarmee veel risico gepaard gaan.

Stel doelen

Je hebt je verzekeringen geregeld bij een verzekeraar bij een bedrijf zoals Univé en staat in de startblokken om van je business een daverend succes te maken. Om te voorkomen dat je maar wat gaat aanmodderen, is het handig om doelen te stellen. Niet alleen per jaar of kwartaal, maar ook per maand en per week. Het stellen van doelen helpt prioriteit aan te brengen in je werkzaamheden en helpt je te focussen op zaken die voor groei zorgen. Doelen stellen helpt het best als je ze SMART formuleert en erop reflecteert. Schrijf structureel op wat goed ging, wat er beter had gekund en welke lessen je uit je acties meeneemt. Vergeet ook niet om successen te vieren. Dat is juist wat ondernemen zo leuk maakt.

Huur professionals in

Sommige taken kosten veel tijd en energie. Als we de taak interessant of uitdagend vinden, is geen probleem. Gaat het echter om een klus waar we minder vanaf weten? Dan kan het slim zijn om deze taken uit te besteden. Denk bijvoorbeeld aan het maken van je website, het schrijven van blogs of het bijhouden van je boekhouding. Door taken uit te besteden kun jij je focussen op waar jij goed in bent en waar blij van wordt. Heb je nog niet zo’n groot budget als beginnend ondernemer? Kijk of je andere startende ondernemers kan vinden. Vaak hanteren deze ondernemers een lager tarief.

 

 

Similar Articles

Comments

Populair