Starten van een eigen onderneming: checklist voor alles wat je moet doen

Veel mensen dromen ervan om ooit een eigen bedrijf te hebben. Een bedrijf waarvan je de baas bent, je eigen schema bepaalt en je eigen inkomen genereert. Helaas is het niet altijd even makkelijk om van die droom werkelijkheid te maken. Voordat je echt van start kunt gaan met je eigen bedrijf, zijn er een aantal dingen die je moet regelen. In dit artikel lees je alles over wat je moet doen voordat je een eigen onderneming kunt starten.

Opzetten van een business plan

Allereerst is het belangrijk om een goed businessplan op te stellen. In dit plan beschrijf je wat je bedrijf gaat doen, welke producten of diensten je gaat aanbieden en hoe je je bedrijf gaat opzetten. Een businessplan is niet alleen handig om potentiële investeerders ervan te overtuigen dat je bedrijf een goed idee is, maar ook om jezelf beter te leren kennen. Als je namelijk niet weet wat je bedrijf precies gaat doen of welke producten je gaat verkopen, is het moeilijk om een goede start te maken.

Kamer van Koophandel

Het inschrijven bij de kamer van koophandel is ook een belangrijke stap voordat je een eigen onderneming kunt starten. Als je namelijk niet geregistreerd staat bij de kamer van koophandel, kun je officieel geen bedrijf starten. Bovendien kun je dan ook geen gebruik maken van fiscale aftrekposten en kun je geen gebruik maken van de BTW-regeling. Daarom is het belangrijk om je bedrijf tijdig in te schrijven bij de kamer van koophandel.

Bereikbaarheid

Als je een eigen onderneming wilt starten, is het ook belangrijk om een vast telefoonnummer te hebben. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een 088 nummer of 085 nummer te registreren. Een vast telefoonnummer geeft je bedrijf een professionele uitstraling en maakt het makkelijker voor potentiële klanten om je te bereiken. Daarnaast kun je met een vast telefoonnummer ook een eigen voicemail inrichten, wat weer een professionelere uitstraling geeft.

Locatie

Als je een bedrijf gaat beginnen is een locatie zoeken belangrijk. De juiste locatie is afhankelijk van het soort bedrijf dat je gaat beginnen. Begin je een winkel, dan is het handig om op een plek te zitten waar ook potentiële klanten winkelen. Ga je aan de slag als timmerman, dan heb je aan een loods voldoende. Als timmerman hoef je namelijk niet in het centrum te zitten. Denk goed na over de locatie en of de locatie past bij het soort bedrijf.

Conclusie

Er zijn dus een aantal dingen die je moet doen voordat je een eigen onderneming kunt starten. Zo is het belangrijk om een businessplan op te stellen, je bedrijf in te schrijven bij de kamer van koophandel en een vast telefoonnummer te registreren. Als je aan al deze voorwaarden hebt voldaan, kun je eindelijk van start met je eigen bedrijf!

Similar Articles

Comments

Populair