Overweeg jij te kiezen voor shortlease? Dit zijn de voor- en nadelen

Operational lease, financial lease, occasion lease en shortlease. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel contractvormen en mogelijkheden voor de zakelijke rijder. Elke leasevorm heeft voors en tegen. Shortlease is een leasevorm die de brug slaat tussen autohuur, wat afgesloten wordt voor hooguit een paar weken, en reguliere lease, waarbij de contractsduur vaak minimaal 12 maanden is. Wij leggen je uit waarom shortlease heel aantrekkelijk kan zijn voor zowel de werkgever als de werknemer. Of juist niet.

De voordelen van shortlease

Het zakelijk leasen van een auto voor een korte periode, shortlease dus, heeft ook een hoop voordelen. Wij noemen er een aantal:

  • All-in prijs: alleen de brandstof dient nog zelf betaald te worden. Kosten voor wegenbelasting, pechhulp en onderhoud zijn standaard inbegrepen. Ook wanneer de auto gestolen wordt of kapot gaat heb je meestal recht op vervangend vervoer zonder extra kosten;
  • Flexibel contract: ideaal voor zowel werknemer als werkgever. Je zit namelijk niet aan een lang contract vast. Veel werkgevers kiezen ervoor om nieuw personeel in het eerste jaar van hun dienstverband een shortlease auto aan te bieden, hierdoor loopt de werkgever minder financieel risico. Mocht de werknemer uit dienst gaan kan de auto ingeleverd worden. Ditzelfde voordeel geldt ook andersom; mocht de werknemer voortijdig uit dienst gaan hoeft hij geen boete of afkoopsom te betalen omdat de leaseauto voortijdig wordt ingeleverd. Ook voor startende ondernemers of ZZP’ers is een flexibel contract vaak prettig. Zij hebben vaak minder financiële zekerheid en willen daarom niet vastzitten aan een langlopend contract;
  • Snel leverbaar: geen maandenlange wachttijd op jouw auto. Bij shortlease geldt vaak, vandaag bestellen is morgen rijden.

Welke nadelen heeft shortlease?

Een werknemer kijkt anders naar shortlease dan de werkgever. Waar de werkgever voornamelijk focust op de kosten en snelheid, zal de werknemer voornamelijk kijken naar de auto zelf. Het grootste nadeel voor de werknemer is vaak dat er bij shortlease geen auto zelf samengesteld kan worden terwijl het voornaamste nadeel voor de werkgever of ondernemer is dat de maandelijkse kosten in de meeste gevallen hoger liggen dan bij operational lease.

Twijfels of shortlease iets voor jou is?

Of jij nu kiest voor shortlease of voor een andere contractvorm, leasemaatschappijen als MKB Lease bieden het allemaal en helpen je graag verder. Ook als je nog twijfels hebt over welke leasevorm het beste aansluit bij jou of jouw organisatie, staan deze partijen jou graag te woord.

Similar Articles

Comments

Populair