Peugeot lease bedrijfswagens

De zaken gaan uitstekend, dus je gaat uitbreiden. En dat is maar goed ook! Na jaren aan de weg getimmerd te hebben (letterlijk en figuurlijk) is het tijd voor een grotere bedrijfswagen. De zaken gaan zo goed, dat je nu zélf extra mensen inhuurt om een klus te voltooien, in plaats van dat jij erbij wordt geroepen. Naam maken voor jezelf: dat was het doel. En nu het is gelukt, is het tijd voor de volgende stap: een grotere bedrijfswagen met jouw eigen logo en slogan!

Een bedrijfswagen kopen of leasen

Een grotere en nieuwere bedrijfswagen voor jouw onderneming? Ja, graag! Maar hoe ga je dat aanpakken? Wil je uit eigen middelen een nieuwe bus kopen, ga je operationeel leasen of kies je voor de slimme financiering van financial lease? Voor alle drie zijn er pro’s en cons te bedenken. Hieronder op een rijtje wat de belangrijkste voor- en nadelen zijn:

Bedrijfswagen kopen uit eigen middelen

+ Voordeel: Direct eigenaar van de bus, alles in eigen beheer

– Nadeel: Inzet van liquide middelen die je niet voor iets anders kan inzetten

Bedrijfswagen operationeel leasen

+ Voordeel: Maandelijks betalen en alle kosten zijn inbegrepen

– Nadeel: Hoge maandlasten en beperkte kilometers

Bedrijfswagen financial leasen

+ Voordeel: Bus in eigen beheer, onbeperkte kilometers en fiscale voordelen

– Nadeel: Rente over de financiering betalen en onderhoud zelf regelen

Welke bedrijfswagen past bij jou?

Nieuwer, groter of luxer? Peugeot heeft de bedrijfswagen die bij jou past. Kies bijvoorbeeld voor een compacte, maar luxe-uitgeruste Peugeot Partner, een ruime en bijvoorbeeld elektrische Peugeot Expert, of een grote Peugeot Boxer met dubbel cabine.

Een tweedehands Peugeot lease bedrijfswagen kun je al financial leasen vanaf € 136,- per maand. Kies je liever elektrisch? Dan is de e-range van Peugeot ideaal voor jou! En wanneer je kiest voor een nieuwe elektrische bedrijfswagen, maak je ook nog eens kans op € 5000,- overheidssubsidie met de SEBA-regeling. Maar wacht niet te lang met de SEBA aanvragen! Het potje raakt naarmate het jaar vordert snel leeg. Naast de SEBA-regeling, kun je met een elektrische bedrijfswagen ook een beroep doen op investeringsafterkposten zoals de MIA (milieu-investeringsaftrek) of de EIA (energie-investeringsaftrek). Startende ondernemers mogen vaak ook de bedrijfswagen willekeurig afschrijven, waardoor je nóg meer fiscaal voordeel behaalt. Deze voordelen heb je niet wanneer je kiest voor een andere leasevorm zoals operational, private, of short lease.

Welke fiscale voordelen bij bedrijfswagen leasen?

Financial lease wordt door de Belastingdienst gezien als een investering in jouw bedrijf. De financiering voor de bedrijfswagen is daarom fiscaal aftrekbaar. Fiscale voordelen, ofwel belastingvoordelen, zitten daar dan automatisch aan vast. Je mag namelijk gebruikmaken van diverse aftrekposten waardoor de financiering een stuk voordeliger uitvalt dan je in eerste instantie zou denken. Zo heb je:

  • Volledige renteaftrek
  • Investeringsaftrek als KIA, MIA, VAMIL of EIA
  • Afschrijving (zelf te verdelen)
  • En btw teruggaaf bij nieuwe wagens

Al deze aftrekposten en afschrijving zorgen ervoor dat je jouw winst kan drukken. Dat klinkt niet positief, maar over de winst van jouw onderneming moet je belasting betalen. En hoe meer winst, hoe meer belasting. Dus ook: wanneer je de winst kan drukken, betaal je ook minder belasting. Hierdoor is financial lease een hele interessante optie voor ondernemers.

Ben jij op zoek naar een bedrijfswagen zoals Peugeot lease? Dan staan de lease experts van FinancialLease.nl voor je klaar. Je kan ook zelf direct kijken in het aanbod en een vrijblijvende offerte aanvragen voor jouw bedrijfswagen lease. Veel succes!

Similar Articles

Comments

Populair